Адвокат екс-мера Черкас Сергія Одарича Валентина Теличенко називає рішення Соснівського суду Черкас незаконним. Нагадаємо, що суд залишив в силі рішення міськради щодо припинення повноважень мера Сергія Одарича. Відповідне рішення оголосила суддя Олена Марцишевська.

– Мені прикро що сьогодні ухвалено ще одне рішення , що свідчить про проблеми з правосуддям. Воно погано позначиться на репутації України, - сказала представниця Одарича.

Вона припустила, що судді доведеться «тяжко попрацювати», щоб виписати мотивувальну частину.

– Тішить те, що журналістів і громадськість допустили до судового розгляду. Завдяки цьому ви всі мали можливість пересвідчитися, які аргументи були з одного та іншого боку. Звичайно сказати впевнено, що апеляційний суд скасує це рішення я не можу. Бо ви самі бачите, яка склалася ситуація в Україна. Але мені прикро, що сьогодні винесене ще одне рішення, яке свідчить, що є дуже багато проблеми в судовій гілці влади. А також є багато проблем, коли йдеться про дотримання основоположних принципів демократії. А в нашому випадку це закон «Про вибори». Бо право бути отраним передбачає і право виконати ті повноваження впродовж відведеного проміжку часу. І сьогодні суд не скасував незаконне рішення міськради, яким порушено право особи, яка була обрана, – зазначила Валентина Теличенко.

В апеляційному суді Валентина Теличенко збирається використовувати ті ж самі доводи, що й у Соснівському суді Черкас. Вона зазначила, що цих доводів достатньо.

– Можливо доведеться в судах і впродовж п’яти років працювати, – зауважила Теличенко.

Детальніше дивіться ВІДЕО з прес-конференції.


реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100