реклама

реклама

antihasyd 24 січня 2011 року на ім'я голови Шполянської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" В'ячеслава Кишінька було надіслано документ, у якому Шполянський районний відділ УМВС України просить надати персональні дані членів організації. Черкаська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" розцінює даний інцидент як продовження антиукраїнської політики влади, спрямованої на знищення будь-якої дієвої опозиції. Про це повідомляє прес-служба організації.

У документі зокрема сказано: "У зв'язку зі службовою необхідністю прошу Вас надати в нашу адресу повні анкетні дані, місця проживання, відомості про економічне підґрунтя для існування членів Вашої організації та керівництва". Документ підписаний в.о. начальника Шполянського районного відділу міліції М. Перстюком.

У своєму коментарі даної ситуації керівник юридичної служби Черкаської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олександр Лошков заявив: "Запит міліції суперечить Законам України "Про міліцію" та "Про захист персональних даних". Адже, підстав для надання інформації, яку вимагає міліція, немає. Зокрема в Україні законами заборонена обробка персональних даних про політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках. Міліція може одержувати безперешкодно і безплатно від підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності та об'єднань громадян на письмовий запит відомості (в тому числі й ті, що становлять комерційну та банківську таємницю), необхідні у справах про злочини, що знаходяться у провадженні міліції. Проте в такому випадку міліція має пояснити до якої справи причетні члени Шполянської районної організації ВО "Свобода" - наголосив свободівець.

Черкаська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" розцінює даний інцидент як продовження антиукраїнської політики влади, спрямованої на знищення будь-якої дієвої опозиції. Зважаючи на політичний та кримінальний тиск, який чинить антинародна влада щодо опозиції, Черкаська обласна організація ВО "Свобода" готується провести пікетування обласної державної адміністрації з вимогою припинити політику залякування та переслідування опонентів і відмовитися від ганебної антинародної практики запровадження політичних репресії щодо незгодних із діями влади.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100