Близько другої години ночі до чергової частини Смілянського міськвідділу міліції із заявою про крадіжку звернувся 27-річний місцевий житель, представник міськвиконкому.

Він повідомив про те, що на одній з центральних вулиць міста затримав чоловіка, який вкрав тую з міського парку відпочинку.

Прибувши на місце виклику, правоохоронці побачили на центральній алеї парку двох осіб. Один з них тримав деревце, а інший був випадковим свідком протиправного діяння. Затриманий на «гарячому» зловмисник в присутності працівників міліції посадив викрадене дерево на те місце, де воно росло, після чого був доставлений до міськвідділу міліції. Ним виявився 32-річний місцевий житель, який зізнався в скоєнні крадіжки та пояснив працівникам міліції, чому він так вчинив.

Слідством було встановлено, що того дня чоловік разом із приятелями відпочивав у міському парку, що не обійшлося без випивки. Близько півночі на виході з парку він побачив цілий ряд нещодавно насаджених молодих дерев. Оскільки на дворі було темно і безлюдно, останній вирішив викрасти одне дерево і посадити вдома. Також було встановлено, що міський парк перебуває на балансі міста, і всі молоді насадження здійснювались за рахунок місцевого бюджету. Тому викрадене дерево є власністю міста.

За фактом крадіжки слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

На цей час встановлюється сума завданих збитків та вирішується питання про обрання зловмиснику міри запобіжного заходу. Перевірку проводить Смілянський міськвідділ міліції, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100