реклама

реклама

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування створив Робочу групу Комітету з вивчення ситуації, пов’язаної із достроковим припиненням повноважень Черкаського міського голови Сергія Одарича.

Загалом до групи входить шість народних обранців та десятки експертів, позаштатних радників і спеціалістів Комітету. Групу очолив депутат Верховної Ради від Партії Регіонів Анатолій Близнюк, інформує прес-служба міського голови у відставці Сергія Одарича. Серед членів комісії є представники КПУ, «Батьківщини», «Свободи»,  Партії Регіонів. Членами групи є два колишніх міських голови. Серед них – екс-мер Запоріжжя Євген Карташов та екс-мер Чернівців Микола Федорук, якого також за допомогою імпічменту позбавили повноважень міського голови.

Робоча група має право вимагати від обласної державної адміністрації, міської ради та Сергія Одарича інформацію щодо ситуації, пов’язаної із достроковим припиненням повноважень Черкаського міського голови.

Також Робочій групі було доручено після закінчення судового розгляду з’ясувати з виїздом на місце фактичні обставини справи, підготувати необхідну інформацію та проект висновку Комітету експертного характеру щодо відповідності зазначених обставин вимогам Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також розробити пропозиції щодо внесення змін до статті 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з метою вдосконалення законодавчого регулювання питань дострокового припинення повноважень сільського, селищного, міського голови.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100