реклама

реклама

Роботи з оновлення обладнання та ліфтових механізмів, які відпрацювали 25 років, цьогоріч фінансуватимуться у повному обсязі з міського бюджету Черкас.

Таке рішення ухвалили депутати міської ради і виділили кошти повний обсяг фінансування цих робіт. Загалом на плановий капітальний ремонт ліфтів на цей рік необхідно близько 6 мільйонів гривень.

Нині в Черкасах зупинено 16 ліфтів, у яких закінчився термін експлуатації. Там ведуться ремонтні роботи.

Директор СРБП «Черкасиліфт» Петро Сорокалєт розповів, що згідно з нормативами після 25 років роботи ліфт в обов’язковому порядку зупиняється на капітальний ремонт або повну заміну. Зважаючи на високу вартість останнього варіанту (це близько 210-220 тисяч гривень), як правило, після відпрацювання граничного терміну проводиться капітальний ремонт ліфта, що коштує від 18 до 25 тисяч гривень. Після чого термін експлуатації ліфта продовжується ще на 4 роки.

За його словами, проблема зношеності ліфтів у Черкасах з кожним роком буде зростати. Адже термін експлуатації левової частини ліфтового господарства у місті наближається до граничного допустимого терміну. А отже, мають бути зупинені.

Петро Іванович зазначає, що в ідеальному варіанті, якщо ліфт відпрацював свій термін, то він має бути замінений. Але для цього має бути розроблена спеціальна державна програма і виділені відповідні кошти, адже місцеві бюджети, звісно, «не витягнуть» таких витрат. Проте останній раз в Черкасах замінювали кілька ліфтів за державний кошт лише 3-4 роки тому.

Загалом у цьому році гранично допустимий термін роботи спливає у 247 ліфтів: 134 – в Соснівському районі, 92 – в Придніпровському та 21 – в мікрорайоні «Митниця». Усього у Черкасах нараховується 1639 ліфтів, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100