реклама

реклама

Учора вихованця черкаського футболу Олександра Ковпака викликали до табору збірної України на товариський матч проти Камеруну (2 червня) та гру-відбір до чемпіонату Світу проти Чорногорії (7 червня), пише «Черкаський спорт».

Ковпак отримав можливість дебютувати за збірну України після того, як стало відомо, що через травму не зможе зіграти Марко Девіч. Таким чином, Олександр – єдиний футболіст зі списку 29-ти збірників, який представляє команду Першої ліги.

Також слід відзначити, що свого часу Ковпак викликався до тренувального табору збірної України, яку тренував Олег Блохін, але дебютувати нашому футболісту за блакитно-жовтих не вдалося.

Довідка

Олександр Ковпак – український футболіст, нападник київського «Арсенала».

Вихованець ДЮСШ (Сміла). Перший тренер – Віктор Іванович Нагорний. Футболом Ковпак почав займатися з 14 років у смілянській ДЮСШ. А до футболу з 6 років займався спортивною гімнастикою. Як говорить Сашко, заняття якою йому й досі допомагають, позаяк виробилися гнучкість і пластичність, які він часто використовує під час гри. Після занять у Нагорного він перейшов у старшу вікову групу до Петра Івановича Славінського. Олександр почав показувати стабільно результативну гру в чемпіонаті області і на нього звернули увагу тренери ФК «Черкаси», запросивши до команди.

У 2004 році в Кубку України ФК «Черкаси» грав з командами вищої ліги – одеським «Чорноморцем» ( 3:2) і «Таврією» (1:1). Олександр зіграв в обох матчах, забивши м'яч у ворота одеситів. Тоді його гра справила враження на тренерів цих команд, і вони запросили Ковпака на перегляд. Він відгукнувся на запрошення головного тренера «Таврії» Олега Вікторовича Федорчука.

Після конфлікту з керівництвом «Таврії», у грудні 2010 року Ковпак перейшов до київського «Арсенала».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100