Працівники управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України в Черкаській області внаслідок реалізації оперативних матеріалів затримали за фактом вимагання та одержання хабара в сумі 7 000 гривень співробітника Державної інспекції сільського господарства в Черкаській області.

50-річний співробітник відділу технічного контролю Державної інспекції сільського господарства в Черкаській області, будучи державним службовцем 6 категорії 11 рангу та службовою особою, яка займає відповідальне становище упродовж квітня-травня 2013 року, умисно з корисливих мотивів вимагав від жителів міста Черкаси хабар за надання послуг зі сприяння в отриманні документів про проходження навчання й успішне складення заліків, а також підготовку, підписання і видачу посвідчень водія сільгосптехніки.

Свої послуги зловмисник оцінив у 7 тисяч гривень.

Як повідомив заступник начальника управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Управління МВС України в Черкаській області Віталій Святченко, отримавши усю необхідну інформацію, працівники ОВС провели ряд негласних слідчо-розшукових дій та розробили операцію з документування протиправних дій службовця. У день передачі коштів службовця затримали оперативники УДСБЕЗ УМВС України в Черкаській області «на гарячому» в одному із ресторанів.

За цим фактом слідчим управлінням УМВС України в Черкаській області триває розслідування кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (Одержання службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вчинення дій або бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто пропонує чи надає таку вигоду, або в інтересах третьої особи) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від п'яти тисяч до восьми тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

Зловмисника затримано, йому оголошено підозру.

У межах досудового розслідування кримінального провадження вживаються заходи щодо встановлення та документування додаткових фактів протиправної діяльності вищевказаної особи, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100