реклама

реклама

До працівників карного розшуку Смілянського міськвідділу міліції надійшла інформація про те, що 33-річний місцевий житель за місцем проживання зберігає наркотики.

Цю інформацію відразу було внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Для проведення подальшої перевірки та підтвердження цієї інформації слідчий суддя ухвалив рішення про проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання останнього.

Побачивши працівників міліції, в яких на руках вже був дозвіл на проведення обшуку в домоволодінні, молодий чоловік занепокоївся. Вдома також була і мати підозрюваного, яка взагалі не здогадувалась про те, чим займається її син. Працівники міліції ознайомили всіх присутніх з ухвалою суду на проведення обшуку і запропонували добровільно видати всі заборонені речі, здобуті незаконним шляхом. Але мати з сином твердо стояли на своєму і запевняли, що нічого незаконного в них немає.

Працівники міліції ретельно оглянули домоволодіння і в одному з підсобних приміщень, де, за словами матері, більшість свого часу проводить її син, оперативники знайшли саморобний пристрій для куріння «марихуани». Згодом було знайдено схованки, де знаходилась суха речовина рослинного походження та просушені стебла рослин. На присадибній ділянці вздовж огороду було виявлено молоді насадження коноплі у кількості 160 рослин. Після проведення обшуку всі речові докази було вилучено і направлено на дослідження до експертно-криміналістичного центру, а «любителя зілля» доставлено до міськвідділу міліції.

На слідстві підозрюваний змінював свої покази, говорив, що всі ці незаконні речі залишилися в будинку від попередніх господарів, які декілька років тому продавали цей будинок. Але зібрані матеріали свідчили про зворотне. Завдяки незаперечним доказам затриманий в усьому зізнався, розповівши, що на його подвір’ї щороку росте чимало рослин конопель і, щоб якось з ними боротися, він вирішив їх сушити та зберігати для власного вживання. Про витівки сина мати навіть не здогадувалась і ніякої уваги цьому не приділяла.

На цей час проводяться ряд експертиз. Стосовно зловмисника вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. За зберігання наркотиків законодавством передбачено покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи, терміном до двох років, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років, або позбавлення волі на такий самий термін, інформують у прес-службі обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100