У суботу в Черкасах відбулася вишиванкова хода. У ній взяли участь близько 60 людей. Більшість учасників були одягнені у вишиванки, інші ж були з різними елементами українського строю: стрічками та з вишитими елементами на буденному одязі, інформує Радіо Свобода.


«Гарна справа, дуже красива для міста. Вона трохи потішила людей, принаймні у той час, коли вона відбувалася, люди, які йшли, усміхалися. Щось, можливо, змінилося в їхньому житті. Хтось, можливо, перестав бояться, соромитися. А хтось, можливо, і не знав своїх однодумців», – сказав Радіо Свобода учасник вишиванкової ходи Федір Гонца.


Захід був аполітичним. Тому учасники використовували лише державну символіку. Тримаючи у руках прапор України вони пройшли центральними вулицями Черкас до скверу за Черкаської обласною радою, де за допомогою квадрокоптеру (спеціального пристрою від фотостудії) з висоти зробили колективне фото усіх учасників ходи.


Це вже друга вишиванкова хода у Черкасах.


Черкащани у вишиванках пройшли ходою від площі Богдана Хмельницького до музичного фонтану за обласною радою, а далі — на Театральну площу, до Кобзаря, де вшанували борців за волю України у рамках Дня Героїв.

 

Серед організаторів свята Героїв — Назар Обідзінський, голова громадської організації «Воля ХХІ», патріотичних пісень співали подружжя Наталка Мамалига та Юрко Прокопчук

Серед організаторів свята Героїв — Назар Обідзінський, голова громадської організації «Воля ХХІ», патріотичних пісень співали подружжя Наталка Мамалига та Юрко Прокопчук



Фото з сайту "Про головне".

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100