Представники партії влади вважають, що нинішня адміністративно-територіальна система України – неефективна. Тому існуючі 24 області в Україні, на думку регіоналів, треба скасувати і створити вісім регіонів.

Про це заявив представник фракції Партії регіонів у Верховній Раді Сергій Гриневецький, пише Телеграф.

Нардеп зазначив, що ще в 2005 році робили спробу провести адміністративно-територіальну реформу, однак концепція зміни територіального устрою лише викликала негативні емоції, через що про реформу забули на роки.

За словами Гриневецького, це сталося тому, що у реформі не були зацікавлені, перш за все, чиновники – керівництво обласних та місцевих владних структур.

Представник Партії регіонів вважає, що адміністративна реформа сьогодні – дуже актуальна.

Гриневецький, посилаючись на деяких вчених, говорить про те, що потрібно замість 24 областей створити 8 великих територіально-адміністративних утворень.

Йдеться про наступний розділ країни: Київський регіон (Київська, Черкаська, Кіровоградська та Чернігівська області), Автономна Республіка Крим, Подільський регіон (Хмельницька, Тернопільська та Вінницька області), Карпатський регіон (Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька області), Донецький регіон (Луганська і Донецька області), Поліський регіон (Волинська, Житомирська та Рівненська області), Слобожанський регіон (Харківська, Полтавська і Сумська області), Придніпровський регіон (Запорізька та Дніпропетровська області) і Причорноморський регіон (Херсонська, Одеська, Миколаївська області) .

Така модель, на думку вчених, значно скоротить бюрократичний апарат і потенціал корупції, яка сьогодні, як зазначив депутат, є тотальною.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100