Прес-служба ДАІ Черкаської області закликає батьків та дітей під час літніх канікул, які почалися, завжди дотримуватися пішохідної дисципліни.

Черкащан просять не переходити дорогу на червоне світло незалежно від наявності на ній автомобілів; не вибігати на проїжджу частину з тротуару, лише спокійно сходити, попередньо оцінивши ситуацію; ходити лише тротуарами, а якщо вони відсутні – по узбіччю, обов'язково повернувшись обличчям до транспорту, що рухається (тоді не тільки водій бачитиме пішохода, а й пішохід водія); зібравшись переходити вулицю, спочатку подивитися ліворуч, а дійшовши до середини – праворуч; навчитися розраховувати відстань до авто, при цьому пам'ятати, що навіть за швидкості 60 км/год гальмівний шлях до автомобіля буде довшим на 15 метрів.

«Сподіваємося, що спільна праця дасть позитивні результати в створенні безпечних умов для всіх учасників руху дорогами Черкаського краю. Від кожного з нас залежить здоров'я і життя наших дітей!» – наголошують у прес-службі ДАІ області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100