Прокурор Черкаської області Геннадій Дем’яненко не чув про те, щоб черкащани називали прокуратуру «дубинкою влади». Про це він повідомив в інтерв’ю «Вечірнім Черкасам» з нагоди перших ста днів своєї роботи.

– Перший раз про це чую. Можливо, за одну з наших функцій, передбачених Конституцією, – підтримання державного обвинувачення в суді? Мабуть, багатьом це не подобається, і це природно. Не подобається, що ми притягаємо до кримінальної відповідальності. Розумієте, кожен хвилюється за себе, а в нас робота така, що треба притягувати, незважаючи на те, хто він. Прокуратура наглядає за законністю, і не грає ролі, хто її порушував – чи представник влади, чи посадова особа приватної структури, чи будь-хто інший, – зазначив прокурор області в інтерв’ю газеті.

Окремо Геннадій Дем’яненко торкнувся питання хабарництва, назвавши його прихованим злочином.

– Це питання проблемне в частині виявлення й притягнення винних до кримінальної відповідальності. Усі про це говорять, але треба чесно казати суспільству: напишіть заяву, вкажіть факти, будемо приймати рішення. За ці три місяці я не бачив жодної справи по хабарництву, яку закрили і винного не притягли до відповідальності. Є факти, є заяви, чимало підозрюваних під вартою. На Звенигородщині затримали фінінспекторів, у Черкасах – керівника підрозділу міської ради. Начальник дозвільного центру попався на хабарі у 50 тис. грн., він арештований. До хабарників підходимо жорсткіше. Як правило, просимо суд арештувати їх, – сказав Геннадій Дем’яненко.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100