Сьогодні Апеляційний суд Черкаської області, заслухавши доводи прокурора, залишив в силі рішення суду першої інстанції, яким визнано винним у вчиненні корупційного правопорушення Кам’янського міського голову.

Установлено, що вказаний міський голова, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, займався підприємницькою діяльністю, чим порушив вимоги ч. 1 ст. 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

У результаті чого, відповідно до ч. 1 ст. 172-4 КУпАП, на службовця, за погодженням прокурора, спецпідрозділом УСБУ в області складено протокол про вчинення корупційного правопорушення.

У подальшому Соснівським районним судом м. Черкаси його визнано винним у вчиненні корупційного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу 850 гривень з конфіскацією неправомірної вигоди.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, вказана особа подала скаргу до Апеляційного суду Черкаської області, інформує прес-служба прокуратури області.

Довідка

Відповідно до ст. 22 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» особа, яку притягнуто до адміністративної відповідальності за корупційне правопорушення, підлягає звільненню з відповідних посад у триденний строк з дня отримання органом місцевого самоврядування копії відповідного судового рішення, яке набрало законної сили.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100