реклама

реклама

bile Міський голова Черкас Сергій Одарич прогнозує впровадження «плаваючої» сітки тарифів на проїзд у черкаських маршрутках. У залежності від протяжності маршруту, тарифи варіюватимуться у межах 1,8 грн.-2,25 грн. Про це він заявив у прямому ефірі прогарми «Відкритий діалог» на ТРК «ВІККА».

– Тарифу 2,5 грн. не буде. Зараз це питання в процесі обговорення. Згідно процедури, друкується проект рішення, а далі по кожному підприємству, по кожному тарифу, по кожному маршруту проводиться перевірка поданих перевізниками калькуляцій. Тобто ми винесли проект рішення на обговорення, по суті, це рішення не виконавчого комітету, це калькуляції розрахунків, подані перевізниками. Ми їх оприлюднили і зараз відбувається перевірка по кожному маршруту, всіх статей затрат, вихід на реальну собівартість. По кожному маршруту буде визначений той тариф, який дійсно є обґрунтованим. Є маршрути, на яких тариф підніметься несуттєво, а є маршрути, де доведеться платити 2,2 грн. Це буде залежати від протяжності маршруту, від затратності підприємства і таке інше, – пояснив Сергій Одарич. – Єдиного тарифу не буде, бо структура затрат і собівартість перевезень дуже різна. Є автобуси, що переведені на газ, а є такі, що працюють на бензині. Є великі підприємства, що, окрім звичних затрат (закупівля пального, оплата роботи водії), несуть величезне соціальне навантаження, тобто виплачують пенсії своїм колишнім працівникам (Черкаське підприємство «АТП-17127»). Поруч працює приватний перевізник, який розпочав роботу 5 років тому, який має мінімальний штат і не має пенсіонерів, яких треба забезпечувати. Зрозуміло, що у них різна собівартість, різне навантаження.

Мер припускає, що в процесі аналізу розрахунків може виявитися так, що деякі перевізники не зможуть захистити свої розрахунки. Мовляв, деякі приватні підприємці не вели обліку своїх видатків. А для того, щоб їм затвердили тариф, вони повинні подати цей облік. Впринципі, як повідомив мер, приватний підприємець не зобов’язаний вести облік своїх видатків. Але якщо він хоче претендувати на затвердження тарифу, він мав би це робити. «Якщо він протягом року цього не робив, то ми йому просто не зможемо затвердити тариф і йому доведеться йти з цього ринку», – зазначив Сергій Одарич.

реклама

Коментарі  

 
0 #6 Криминалистка 03.02.2011 13:02
і справді, про компостери було...хотіли скоротити таким чином витрати, щоб не дорожчав проїзд...обіцянки-цяцянки...як завжди - окозамилювання. і взагалі, що того разу підняли до 1,75 необгрунтовано - що зараз. я не бачу об'єктивних причин. не думаю, що це підвищення якимось чином скажеться на зарплатні кондукторів. Вони як отримували мізер так і будуть його отримувати, та й якість обслуговування не покращиться, з ремонтом також вони не поспішають. А куди "капають" кошти отримані від реклами в транспорті? наприклад, щоб обмалювати автобус своєю рекламою,наприк лад, на місяць - потім треба давати кошти на його покраску. так платять всі...але ж що ми бачимо - автобус ніхто не перефарбовує - і він і далі їздить доки не знайдеться бажаючий на нову рекламу...куди ж діваються ці значні кошти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 comments.ua 02.02.2011 21:38
Своєрідне кидання черкащан і обіцянки представників влади.
Цікаво,чи буде дотримано обіцянкт на рахунок тарифікату по проїзду в міському транспорті,чи як завжди:пообіцял и,пустили качку,а ми її ловимо.
Не так давно була ще одна "грандіозна"пропозиція-поставити компостери в Черкасах,але де ж вони? Чи це влада показує,що більше ніяких креативних ідей немає?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 Kotovsky 02.02.2011 15:26
Я все ніяк не міг збагнути, навіщо підприємцю-перевізнику з такими "затратами" пролазити в депутати та ще й в "опозицію". Тепер все стало на свої місця. З якого такого дива "опозиція" буде захищати інтереси громади, якщо її "яскраві представники" зацікавлені в підвищенні тарифів на перевезення (відбивати затрати треба) та в їх непрозорості... І хто тепер перевізників буде "нагібать" з приводу якості, і головне, безпеки їхніх послуг. Чому мовчить решта "опозиціонерів", які до виборів ледь не полопали від надування щік з будь-якого приводу, аби облити багном любого, хто хоть щось зробив для міста!? Що роблять зараз в міськраді ці двоє - "екологія" та "соціяльний захист"? Може їх нема? Розчинились? Здається хтось із них прагув бути мером... А так хотілося хочаб ознайомитись з їх а"позицією", яким чином вони захищають інтереси своїх виборців на сесіях міськради.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 андрон 02.02.2011 07:33
модеры обнаглели, не печатают критику в адрес Одарыча
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 андрон 02.02.2011 00:24
Одарич напевне не знає, що АТП 17127 вже давно не існує як такого, все підприємство, як і автобуси поділені між посадовцями цього підприємства, зарплата виплачується в конвертах щодня залежно від привезеного плану, а гроші здають цим же посадовцям і мізер в касу. Не важко, я думаю, підняти відомості з зарплат, подивитися на мінімалку працівників, і подумати - а хто ж буде працювати по 16 годин в день за 800 грн в місяць!!! А це податки, пане Одарич, які місто не доотримує! А не перевіряється підприємство податківцями тому, що керує підприємством РЕГІОНАЛ, та і приймальня даунєцких тут же, при АТП
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Криминалистка 01.02.2011 12:57
а зарплати у нас також будуть такі як і в Києві?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100