До оперативних працівників управління Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Управління МВС України в Черкаській області надійшла інформація про те, що головний архітектор одного з районів області вимагає від громадян гроші за сприяння у виготовленні та підписанні містобудівних документів.

Отримавши дозвіл апеляційного суду Черкаської області на проведення спеціальних оперативно-технічних заходів, правоохоронці почали перевірку цієї інформації, яка згодом повністю підтвердилася.

Як повідомив заступник начальника управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Управління МВС України в Черкаській області Віталій Святченко, працівники міліції встановили, що дійсно 37-річний чиновник, будучи державним службовцем 6 категорії та службовою особою, яка посідає відповідальне становище, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою виконання дій, направлених на позитивне вирішення питання щодо отримання містобудівних документів, вимагає від місцевого жителя грошові кошти в сумі 8000 гривень.

Отримавши підтвердження незаконної діяльності службовця, правоохоронці розробили операцію із затримання зловмисника. Під час проплати вказаної суми на рахунок цивільної дружини службовця РДА, останнього було затримано оперативниками УДСБЕЗ УМВС України в Черкаській області.

За цим фактом слідчим управлінням УМВС України в Черкаській області проводиться розслідування кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі вирішується питання щодо обрання хабарнику міри запобіжного заходу та оголошення йому про підозру, вживаються заходи щодо встановлення та документування додаткових фактів протиправної діяльності зловмисника, інформує прес-служба обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100