Дніпровською екологічною прокуратурою організовано перевірки додержання органами місцевого самоврядування, органами державного контролю та суб’єктами господарювання вимог законодавства при облаштуванні пляжних зон.

Прокурорськими перевірками встановлено, що в межах річки Дніпро, її водосховищ та Дніпровсько-Бузького лиману виділено місця для 61 пляжу, з яких на даний час паспортизовано лише один - у місті Херсоні! На решту паспорти не видавались через невідповідність пляжів санітарним нормам…

Питання своєчасного та належного облаштування пляжів залишилось поза увагою і органів державного контролю. Так, Головним управлінням Держсанепідслужби у Черкаській області не забезпечено належний державний санітарний нагляд, у поточному році не вжито жодних адміністративних та запобіжних заходів до балансоутримувачів пляжів за невиконання зобов’язань по їх утриманню.

Не забезпечено відповідного контролю з боку територіальних управлінь Держтехногенбезпеки у Черкаській області, якими стан виконання внесених приписів щодо забезпечення на пляжних об’єктах заходів для безпечного відпочинку не перевіряється, адміністративні заходи у зв’язку з їх невиконанням не вживаються.

Недостатньою є робота і балансоутримувачів пляжів, і, в першу чергу, столичних.

Загалом, за результатами перевірок органами Дніпровської екологічної прокуратури внесено 11 подань в органи місцевого самоврядування та балансоутримувачам пляжів, 3 - в органи державного санітарного та пожежного нагляду, інформує прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100