Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб, перебуваючи з робочим візитом на Кам'янщині, перевірив стан будівництва гуртожитку для вихованців спеціалізованої Михайлівської школи-інтернату.

Завітавши до школи минулого року, очільник області зазначив, що ситуація, коли в кімнатах гуртожитку проживають по 12-14 учнів, є неприпустимою та дав доручення розробити проект і розпочати будівництво нового двохповерхового спального корпусу, інформує прес-служба Черкаської ОДА.

– Нині на будівництві тривають монтажні роботи: виконано цегляну кладку, виготовлено вікна, прокладено електромережу та водогін, розпочато внутрішні роботи, – розповів директор закладу Василь Могилей. – У новому корпусі приміщення буде 40 кімнат, розрахованих на 3 особи, медичний блок, 4 ігрові кімнати, актова зала на 100 місць, спортивна зала, кімната силової підготовки. Ми дуже вдячні Сергію Борисовичу за те, що він зацікавився цієї проблемою та посприяв її вирішенню. Ми, в свою чергу, зробимо все можливе для того, щоб до першого вересня наші вихованці переселилися до своїх нових помешкань.

Голова Кам'янської райдержадміністрації Віталій Архип'юк зазначив, що будівництво такого закладу – суттєва допомога навчальному закладу, в якому сьогодні навчається 96 дітей з різних районів і міст області, які потребують корекції вад розвитку та виховуються у сім'ях, що потрапили у складні життєві обставини.

– За 6 місяців будівництва об'єкту, фінансування якого проводиться за рахунок державного бюджету, проведено всі загальні роботи. Для завершення будівництва потрібно 1 млн 700 тис. грн, сьогодні ці кошти вже виділено, і з 1 червня розпочнуться внутрішні роботи, – зазначив він.

Сергій Тулуб пообіцяв тримати цю ситуацію під особистим контролем і надалі, зазначивши при цьому, що допомога таким закладам – один із пріоритетів нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.

– Кожна дитина повинна відчувати себе захищеною та потрібною суспільству. Створення належних умов для навчання і розвитку молодого покоління – це внесок у майбутнє нашого регіону та держави в цілому, – підкреслив Сергій Тулуб.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100