Сьогодні в будинку Політпросвіти 15 державних службовців беруть участь в конкурсі з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації».

Наразі учасники конкурсу проходять комп’ютерне тестування на рівень володіння загальними та спеціальними знаннями, іноземною мовою; письмове анкетування на предмет визначення морально-психологічних та ділових якостей кандидатів; інтерв’ю з метою оцінювання тез публічного виступу.

Результати оцінювання учасників конкурсу у вигляді рейтингових списків відповідно до суми отриманих балів інтерв’ю-центр передасть управлінню державної служби України в Черкаській області, яке в межах квот оприлюднить список осіб, які отримали найкращі результати й можуть бути рекомендовані для зарахування до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації», інформують в управлінні інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації.

Довідка

Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації» започатковано та формується відповідно до Указів Президента України від 1 лютого 2012 року № 45/2012 «Про Стратегію державної кадрової політики на 2012-2020 роки» та від 5 квітня 2012 року № 246/2012 «Про Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації» з метою формування нової державницької управлінської еліти, здатної усвідомлювати національні інтереси та брати на себе відповідальність за їх реалізацію, готової не лише приймати вольові рішення, а й ефективно надавати управлінські послуги.

Добір кандидатів до Президентського кадрового резерву та внесення Президентові України відповідних пропозицій здійснюється Комісією з питань Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» на підставі рекомендацій Нацдержслужби України. Список осіб, зарахованих до Президентського кадрового резерву, затверджується Президентом України.

Гранична чисельність Президентського кадрового резерву становить 500 осіб.

Формування Президентського кадрового резерву здійснюється поетапно, шляхом зарахування протягом п'яти років до 100 осіб щороку.

Термін перебування особи в Президентському кадровому резерві становить п'ять років, крім випадків дострокового припинення перебування особи в Президентському кадровому резерві. Особа може перебувати в Президентському кадровому резерві лише один строк.

Конкурс з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву складається з таких етапів: оприлюднення оголошення про проведення конкурсу, прийом документів від осіб, які бажають взяти участь у конкурсі, проведення оцінювання учасників конкурсу, добір кандидатів.

Зарахування кандидата до Президентського кадрового резерву залежить від успішного проходження конкурсного відбору.

У 2013 році добір кандидатів до Президентського кадрового резерву здійснюється за сферами державного управління, що мають пріоритетне значення для досягнення цілей соціально-економічного розвитку: фінансово-економічного, соціально-гуманітарного, інвестицій та інновацій, паливно-енергетичного комплексу, сільського господарства, житлово-комунального господарства.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100