У селі Костянтинівка Смілянського району люди самотужки спіймали злодіїв, які викрадали квіти на місцевому цвинтарі. Засідку влаштували вночі на цвинтарі, бо викопування рослин набуло масового характеру. Крім святотацтва, злодії завдавали й матеріальної шкоди. Адже викопували троянди, туї, ялівець тощо.

Фото з архіву

Фото з архіву


– Скарги від громадян на те, що на цвинтарі хтось викопує рослини, спершу були поодинокими. Ми їх передавали дільничному, але ситуації це не змінювало. А 1 червня терпіння людей дійшло межі. Односельчани прийшли до мене й запропонували влаштувати засідку. Що ми й зробили, – повідомив у коментарі «Прочерку» сільський голова Костянтинівки Олексій Шульга. – Я, завідувач кладовища Петро Бойко, голова вуличного комітету Іван Науменко, Іван Шуржко та Василь Пухир поїхали моєю машиною на цвинтар. Сиділи там до ночі. Потім приїхали ще під ранок, о 4-ій годині. От саме тоді й спіймали місцеве подружжя з лопатою і мішком, де вже були викопані рослини.

За словами сільського голови, одразу ж на місце події викликали міліціонерів, які все зафіксували та забрали порушників у відділок.

Тепер правоохоронці просять селян, могили родичів яких були понівечені, писати заяви, щоб можна було визначити вину порушників.

Як говорить Олексій Шульга, це вже не вперше селяни об’єднуються для вирішення наболілих питань. Раніше односельці намагалися спіймати викрадачів металолому, проте марно.

– Ми об’єднуємося і для спільної роботи. Так, нещодавно за програмою ЄС в нас були встановлені нові вікна в школі, збираємося разом і на суботники, – зазначає сільський голова.

Тепер справа за слідством. Порушників очікує покарання в залежності від того як слідчий кваліфікує злочин: чи як наруга над могилами, чи як крадіжка...

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100