Черкаський триатлоніст Олексій Сюткін виборов перемогу на Чемпіонаті України з триатлону на олімпійській дистанції, що минулої суботи відбувся у Вишгороді під Києвом.


Чемпіонат зібрав кращих триатлетів з усієї України. Спортсменам доводилося долати нелегку дистанцію: 1,5 км вплав, 40 км на велосипедах та на завершення ще пробігти 10 км. Тож із 25 чоловіків та 16 жінок подолати дистанцію вдалося не всім.

– Радує те, що старти змагань ми починаємо проводити у великих містах. Можна сказати, що нарешті триатлон починає виходити із «підпілля». Якщо раніше такі змагання організовувалися d невеликих населених пунктах, то тепер можна говорити, що триатлон впевнено виходить на новий рівень. Окрім того, з кожним новим чемпіонатом розширюється географія учасників, – зазначив під час відкриття чемпіонату президент федерації триатлону в Україні Андрій Більда.

Черкаську команду представили шість спортсменів, серед яких і наша гордість – Олексій Сюткін. Черкащанин зізнається, що на фініші рівних йому не було.

– Під час запливу та на 40-кілометровому заїзді відчувалося справжнє суперництво, але під час кросу на десять кілометрів мені навіть викладатися на повну не довелося, я біг у своєму звичному темпі. Якщо чесно, думав, що суперники будуть значно сильнішими, – каже Олексій Сюткін. – Чемпіонат у Вишгороді дуже важливий, адже на ньому я виборов право їхати на чемпіонат Європи.


Тож тепер черкаський триатлоніст посилено готується, адже старт чемпіонату Європи вже через два тижні, повідомляють у прес-службі Федерації триатлону України.


Варто відзначити і черкаських триатлоністок, які на чемпіонаті у Вишгороді хоч і не стали першими, однак також показали непогані результати. У загальному заліку Дар’я Федченко посіла п’яте місце, а Вікторя Завгородня – сьоме.

Паралельно з чемпіонатом у Вишгороді проходив ще перший етап Континентальної триатлонної ліги, що збирає триатлоністів-любителів.


– Це старт серед любителів, ветеранів спорту, тобто в Континентальній лізі беруть участь ті, хто не мислить себе без спорту. У цьому напрямку ми переймаємо світовий досвід, де такі змагання збирають по кілька тисяч учасників, – розповідає Андрій Більда. – Тому я сподіваюся, що такий різновид триатлону приживеться і в Україні.


Дистанція для любителів у половину менша, ніж для професійних спортсменів. Цього разу до Вишгороду приїхало 60 учасників різних вікових категорій. Черкащанин Костянтин Федоров став першим своїй віковій категорії (30-34 роки) і третім у загальному заліку серед спортсменів-любителів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100