реклама

реклама

Варто чи не варто продавати алкоголь і тютюн вночі обговорювали підприємці Черкас разом з представниками виконавчого комітету Черкаської міської ради та правоохоронцями минулого тижня.

– За півтора року дії рішення Черкаської міської ради щодо обмеження продажу алкогольних і тютюнових виробів у місті – лише 12 підприємців Черкас не виконують його, – говорить директор департаменту муніципальної інспекції Ольга Швець. – Навіть великі торговельні мережі заборонили продаж цих товарів після 22:00. У ході рейдів наші інспектори виявили, що суб’єкти господарювання, які все ще продовжують продавати в нічний час, можуть не давати чеків працівникам інспекції, рвати їх, вибивати інші товари замість алкоголю й тютюну. Нагадаю, злочинність після заборони почала зменшуватись.


За переконаннями підприємця та депутата Черкаської міської ради Романа Дісканта, рішення варто переглянути, бо воно не дає нормально розвиватись малому та середньому бізнесу Черкас.

– Така заборона не вирішує проблеми і породжує тіньовий бізнес. Ми підготуємо свої пропозиції і подамо їх на розгляд виконавчого комітету та сесії міської ради, – наголосив Роман Діскант. – На моє переконання, влада має постійно проводити діалоги з бізнесом, а не займатись популізмом.

Заступник міського голови Борис Євмина зазначив, що проаналізує аргументи кожної зі сторін, і якщо буде потрібно, то в рішення внесуть зміни.

– Для нас головне, щоб алкоголь і тютюн не продавали неповнолітнім, – зазначив Борис Євмина. – Тому ми будемо особливо контролювати це питання. Підприємці запропонували на добровільних умовах встановити відеоспостереження, яке дозволить у будь-яку хвилину переглянути, як здійснюється продаж. Доступ до відео матимуть правоохоронні органи. На мою думку, цей метод буде ефективніший за рейди.

Про це інформує прес-служба мерії.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100