Міське управління Головного управління Держсанепідслужби в Черкаській області не має права здійснювати перевірку в закладах харчування, де команда «Нового каналу» на чолі з ведучою Ольгою Фреймут знайшла комах. Про це в коментарі «Прочерку» повідомив начальник управління, головний державний санітарний лікар міста Черкаси Василь Загородній.


Причина цьому – законодавство.

– За статтею 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду у сфері господарської діяльності» планові заходи державно-санітарним наглядом здійснюються залежно від ступеню ризику підприємства, – пояснює Василь Володимирович. – Заклади громадського харчування належать до об’єктів, які мають незначний ступінь ризику, тому перевіряють їх один раз на п’ять років відповідно до постанови Кабінету Міністрів України. Якщо перевірки здійснювати частіше, це можна розцінити, як корупцію, чи упереджене ставлення.

Позапланові ж заходи державного нагляду за додержанням санітарного законодавства здійснюють органи державного нагляду, їхні посадові особи, відповідно до статті 3 Закону України «Про особливості здійснення державного нагляду у сфері господарської діяльності щодо фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності».


За словами Василя Загороднього, підставами здійснення позапланових заходів відповідно Закону України «Про основні засади державного нагляду у сфері господарської діяльності» є подання суб’єктами господарювання письмової заяви, звернення фізичних та юридичних осіб про порушення суб’єктами господарювання законодавства. У такому разі позапланові заходи здійснюються за наявності згоди центральної виконавчої влади (тобто Держсанепідслужби України, – ред.) на його проведення.

– Прийде час, коли ми будемо підприємців зустрічати із хлібиною та рушником в руках, бо в них зараз більше прав, ніж у нас. А це не йде на користь звичайним громадянам, – переконаний Василь Загородній.

Нагадаємо, вчора в ефірі «Нового каналу» показали ревізію черкаських закладів харчування та готелів. Найбільше обурення знімальної групи викликала «Пельменна», де таргани були навіть у морозильній камері. Потримала в руках мертвого таргана пані Фреймут і в кафе «Парижанка». У «Барі-піцерії», що поряд із залізничним вокзалом, зіркова ведуча ледь головою не зачепила мертвих мух на липкій стрічці. У ресторані «Ботічеллі» Ольга Фремут знайшла мурашок просто у вишневому штруделі.

ТУТ можна переглянути, як черкаські заклади витримали ревізію Ольги Фреймут.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100