реклама

реклама

Із вчорашнього вечора в окремих районах Черкас, зокрема мікрорайонах «Луначарський», Південно-західний район, а також у центрі, відчувався специфічний запах невідомого походження.

Про це жителі Черкас повідомляли оперативну службу «1505», міське управління ГУ Держсанепідслужби України в Черкаській області та управління цивільного захисту Черкаської міської ради.

За зверненнями громадян на місця, де відчувався неприємний запах, відразу виїхали представники міського управління ГУ Держсанепідслужби, які взяли проби повітря. Під час проведених обстежень у взятих зразках не було виявлено перевищень рівня шкідливих домішок. Зокрема й аміаку, показники якого в повітрі перебувають на гранично допустимому рівні.

– Тож пов’язувати специфічний запах, який відчувався в місті у понеділок, 3 червня, з діяльністю хімічних підприємств Черкас – немає жодних підстав. Тоді як під час дослідження фахівці встановили органічну складову неприємного запаху. Ймовірно, його спричинили органічні добрива, які внесли на поля фермерські господарства, а саме курячий послід, що має вкрай специфічний запах, – відзначив начальник управління цивільного захисту департаменту ЖКК Черкаської міської ради Юрій Кривошея.

Також зауважив, що такі ситуації в Черкасах вже траплялись у минулі роки під час обробки фермерськими господарствами прилеглих до міста сільськогосподарських полів, зазначають у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100