Артисти Черкаської обласної філармонії написали колективне звернення до голови Черкаської обласної ради Валерія Черняка та його заступника Василя Касяна з проханням врахувати думку членів творчого колективу під час обрання кандидатури на посаду директора закладу. Текст звернення «Прочерку» надала депутат Черкаської обласної ради Любов Майборода.

«Артисти Черкаської філармонії з хвилюванням стежать за роботою комісії Черкаської обласної ради, яка обирає керівника нашого закладу. Як нам стало відомо, з 12 претендентів на посаду залишилися двоє – художній керівник Черкаської філармонії, народна артистка України Лідія Зайнчківська та методист І категорії з обласного центру народної творчості Юрій Федоряка», – пишуть у зверненні представники філармонії. – «Поважаючи право членів комісії на самостійний вибір, просимо Вас, Валерію Петровичу та Василю Петровичу, врахувати думку членів творчого колективу. Ми з величезною повагою ставимося до Юрія Григоровича Федоряки. Вважаємо, що з часом він стане високопрофесійним керівником в галузі культури Шевченкового краю. На нашу думку, в умовах, які склалися, найбільш достойною кандидатурою є Лідія Іванівна Зайнчківська».

Артисти наголошують, що Лідія Іванівна працює в колективі понад 25 років.

«На наших очах вона зростала, як творча особистість. Очолюване нею тріо бандуристок «Вербена» впродовж багатьох років є уповноваженим представником української пісні в усьому світі», – йдеться в листі далі. – «Ставши художнім керівником філармонії, Лідія Іванівна довела, що вона – грамотний адміністратор, який добре бачить перспективи розвитку Черкаської філармонії. Лідія Зайнчківська користується заслуженим авторитетом в мистецьких колах України, є однією з тих людей, які гідно представляють Черкаську область в Україні. Ми переконані, що в Лідії Зайнчківської вистачить життєвого досвіду й адміністративних навичок, щоб бути успішним директором Черкаської філармонії. Вважаємо, що наш колектив не повинен залишатися плацдармом для сумнівних адміністративних експериментів. Артисти Черкаської філармонії хочуть спокійно працювати й приносити радість глядачам. Просимо Вас та членів комісії  врахувати нашу думку при визначенні кандидатури директора філармонії».

Під зверненням підписалися заслужений діяч мистецтв України Олександр Дяченко, заслужений діяч мистецтв України Леонід Трохименко, заслужена артистка України Наталія Мамалига, заслужена артистка України Людмила Йосипова, заслужений артист України Олексій Колесник, заслужений артист України Михайло Тихоненко, артисти філармонії Анатолій Майданюк, Тетяна Ковальська, Інга Михаль, Володимир Бутов.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100