Міська влада Черкас продовжила реконструкцію скверу перед Святотроїцьким храмом, що на пагорбі Слави, пишуть «Вечірні Черкаси».

Цього разу тут планують установити погруддя трьох черкащан – двічі Героїв Радянського Союзу, а доріжку від вулиці Хрещатик до пагорба Слави викласти тротуарною плиткою у вигляді стрічки ордена Слави (більш відомої як Георгіївська).

Погруддя двічі Героїв Радянського Союзу стоятимуть навпроти стели, яку встановили в сквері торік, а через увесь сквер від вул. Хрещатика до пагорба Слави буде прокладено доріжку у вигляді стрічки ордена Слави.

– Цю стрічку ми плануємо викласти зі спеціальної бруківки жовтогарячого та чорного кольору, – ділиться в. о. начальника управління планування та архітектури Черкаського міськвиконкому Віталій Чернуха. – Центр скверу буде вимощений білим гранітом по центру та фігурними елементами мощення довкола.

Окрім того, у сквері планують замінити старі зелені насадження, а ті, які не потребують заміни, привести до ладу. Усі бордюри, які відділяють доріжки скверу від зелених зон, будуть підняті та вирівняні.

На ці роботи у міському бюджеті передбачено один мільйон гривень. Як запевняє Віталій Чернуха, щоб повністю облаштувати сквер, необхідно 3 мільйони. У мерії планують виконати заплановане цьогоріч, а коли в бюджеті знайдуться ще кошти на ці потреби – продовжити роботи з благоустрою.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100