Депутат Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що від нього приховували місце проведення засідань тимчасової слідчої комісії щодо перегляду результатів виборів до Ради. Про це він сказав в ефірі 5 каналу, пише «Українська правда».

– Я був ініціатором декілька разів щодо місця, де вона буде засідати. Потім ми зустрілися, і я сказав, що не буду брати участь у роботі… Кожен раз – хочу чи не хочу – вам треба повідомляти, де буде відбуватися засідання комісії. Ви жодного разу мені не повідомили. Ось у чому помилка, – заявив Олійник, звертаючись до голови ТСК Арсена Авакова.

Водночас сам депутат «Батьківщини» спростував таке звинувачення.

– Перед кожним засіданням на електронну пошту кожного депутата комісії, як правило, за добу до початку комісії йшла інформація, де і коли буде засідати комісія. Такою інформацією володів і глава секретаріату ВР Зайчук! – заявив Аваков.

Окрім того, Олійник додав, що ігнорував засідання ТСК, бо у пояснювальній записці щодо її утворення використані некоректні звороти, які вже містять у своєму контексті висновки.

– Навіщо утворювати комісію, коли тут вже прописаний результат? У назві написано «з питань розслідування фактів антикорупційного перегляду». А що вже комісія зробила такий висновок?» – сказав «регіонал». – Ми протестуємо проти створення комісії, де висновки вже зроблені в самих пояснювальних записках», – додав він.

– Треба було прописати, що комісія створюється для вивчення ситуації, яка склалася під час виборів. А чи фальшування або інші процеси відбулися, це було б у висновках самої комісії, – зазначив Олійник.

Як відомо, 5 червня Верховна Рада припинила роботу тимчасової слідчої комісії з розслідування можливих фальсифікацій на виборах депутатів Ради.

Основним висновком комісії є те, що ЦВК могла оголосити переможців по всіх 5 проблемних округах, маючи технічну можливість за допомогою відеозображення з усіх  виборчих дільниць.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100