До чергової частини Соснівського райвідділу міліції почали звертатися жительки міста Черкаси із заявами про те, що невідомий чоловік зривав із них золоті прикраси.

На кожне місце пригоди оперативний черговий направляв слідчо-оперативну групу, яка проводила ретельний огляд місця події та документувала виявлені факти. Після опису потерпілими жінками зовнішніх прикмет зловмисника правоохоронці встановили, що до скоєних злочинів причетна одна й та ж особа.

Як розповів заступник начальника УМВС України в Черкаській області полковник міліції Леонід Бойко, шляхом проведення слідчо-оперативних заходів працівники міліції отримали інформацію, що до серії грабежів може бути причетний 30-річний раніше судимий житель Чорнобаївщини. Після перевірки достовірності даних оперативники вийшли на слід зловмисника. Він був затриманий «на гарячому» на порозі одного з ломбардів міста Черкаси із золотим ланцюжком у руках, який належав одній із жертв і який злодій хотів продати.

Під час розмови зі слідчим затриманий заперечував свою причетність до грабежів, однак під тиском беззаперечних доказів у всьому зізнався. Як з'ясувалося, він одружений, має маленьку дитину і забезпечений роботою. За словами зловмисника, на скоєння грабежів його штовхали борги, які він повинен був віддавати, але заробітної платні для цього не вистачало. Жертвами грабіжника ставали переважно жінки 40-60 років, на «полювання» він виходив у світлу пору доби, а нападав на потерпілих лише після того, коли був певний, що навколо немає свідків. Щойно до його поля зору потрапляла потенційна жертва, він оцінював ситуацію, підбігав до жінки, зривав з неї золоті прикраси і чимдуж тікав з місця події. Все награбоване чоловік відносив у ломбарди, проте він не хотів здавати золото самостійно, а просив зробити це своїх знайомих. Одним із них був водій таксі, який декілька разів відвозив грабіжника до ломбарду і на своє ім’я здавав прикраси.

Наразі слідство триває, правоохоронці виявляють нові факти у справі, адже схожі епізоди траплялися як на території Черкас, так і на території міста Сміла. Працівники міліції встановлюють спільників, які були причетними до цих грабежів. Стосовно затриманого зловмисника відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від чотирьох до шести років, інформують у прес-службі обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100