Днями на території Черкаської області вперше були застосовані електронні засоби контролю – електронні браслети, які використовуються при обранні особі запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.


Зазначений прилад дозволяє працівникам міліції оперативно відслідковувати місцезнаходження підозрюваних, що значно зменшує завантаженість правоохоронців, яким раніше потрібно було перевіряти цю категорію осіб за місцем проживання.

Із початку року слідчими підрозділами органів внутрішніх справ області внесено понад 50 клопотань про застосування запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. На цей час судами 46 з них задоволено, інформують у прес-службі обласної міліції.

Процедура застосування цього електронного засобу виглядає так: на зап’ястя руки чи на ногу за бажанням підозрюваного вдягається спеціальний браслет. Також йому надається мобільний термінал. Перед закріпленням браслета фахівцями обирається оптимальний розмір ремінця, що забезпечує зручність пристрою під час носіння. За зовнішнім виглядом браслет схожий частково на спортивний годинник чорного кольору. Конструкція приладу передбачає багаторівневий захист від механічних і електронних способів втручання в його роботу, а після активації пристрою сигнал від нього надходить на пульт чергової частини УМВС або ж територіального підрозділу, який дозволяє контролювати переміщення особи.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100