Юні техніки з різних куточків Черкащини, віком від семи до сімнадцяти років, змагалися за чемпіонське звання в обласній першості з судномодельного спорту, інформує «Черкаський спорт».

За словами організаторів, цей обласний чемпіонат – один із наймасштабніших у році. Учасники змагалися у двох класах моделей – самохідних та радіокерованих. Кращих з кращих судді визначали за низкою критеріїв.


– Це обласні змагання, які раз на рік проходять у Черкасах. Приїжджають діти з усієї області і змагаються протягом двох днів за видами копій катерів, підводних човнів та прямоходів. Ми оцінюємо самі моделі, які стоятимуть скоро на стендах, там буде головна оцінка. Наприкінці судді порахують суму балів та визначать переможців, – пояснює представник станції юних техніків Володимир Морєв.

– Змагання є дуже важливими. Це ніби іспит та звіт про роботу керівника та хлопців. Усі добре підготувалися, тому конкуренція справді запекла, – говорить суддя Сергій Рябухін.


Учасник змагань Андрій Шведін займається судномодельним спортом усього півроку. За цей час встиг змайструвати вже не один човен. Запевняє: у цій справі головне – стриманість та наполегливість.

– Хочеться побудувати собі для домашньої колекції велику двометрову модель. Є вже креслення, буду працювати над втіленням, – говорить хлопчик.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100