Співробітники Державтоінспекції Черкаської області провели профілактичні заходи під назвою: «Водій! Пропусти пішохода!».


Акція проводилась з метою привернути водіїв та пішоходів до проблем безпеки дорожнього руху, формування в учасників дорожнього руху навичок поведінки на дорозі, виховання свідомого ставлення до виконання правил дорожнього руху, інформують у прес-службі обласної міліції.

За дві години спостереження за учасниками дорожнього руху стало зрозуміло, що правила дорожнього руху порушують, як водії, так і пішоходи, які не в повній мірі розуміють наслідки своїх дій, інформують у прес-службі обласної міліції

Заступник начальника управління Державтоінспекції Черкаської області Ігор Ісаєнко зазначає, що такі профілактичні заходи проходять не вперше. Практика показує, що теоретично Правила дорожнього руху знають як водії, так і пішоходи, але не кожен громадянин їх дотримуються. 

– Як відомо, зауваження, попередження, порада іноді можуть мати більший профілактичний ефект, ніж адміністративне покарання за незначне правопорушення. Тому профілактичні бесіди безпосередньо в момент скоєння правопорушення дисциплінують громадян та змушують замислитися над своєю поведінкою, – вважає Ігор Шотаєвич.

Довідка

Тільки з початку червня цього року через ігнорування правил в області сталося 19 дорожньо-транспортних пригод за участі пішоходів, в яких 6 осіб загинуло та 14 отримали травми.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100