Із 20 по 26 червня на території Черкаської області тривала оперативно-профілактична операція «Нічне місто».


Метою цієї операції було виявлення та документування протиправної діяльності злочинних спільнот, причетних до створення або утримання місць розпусти, звідництва, сутенерства, ввезення, виготовлення, збуту й розповсюдження порнографічних предметів та організації вуличної проституції.

Проведення операції було безпосередньо покладено на відділ боротьби з торгівлею людьми та злочинами проти моральності УКР УМВС України в Черкаській області. Також до проведення заходів були залучені відділ боротьби з кіберзлочинністю, відділення кримінальної міліції у справах дітей, управління громадської безпеки та ряд інших служб.

Так, під час проведення операції «Нічне місто» співробітники міліції задокументували 10 кримінальних правопорушень: 2 з них за статтею 302 Кримінального кодексу України (Створення або утримання місць розпусти і звідництво), 8 – за статтею 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів). До адміністративної відповідальності притягнуто 8 осіб.

Зокрема, оперативники відділу боротьби з торгівлею людьми та злочинами проти моральності припинили незаконну діяльність 25-річного молодого чоловіка, який займався розповсюдженням в мережі Інтернет відеороликів порнографічного змісту. Виявивши факт завантаження протиправного контенту, кількість якого становила близько 30 відеофайлів, правоохоронці розпочали перевірку цієї інформації. Проведені експертизи підтвердили належність досліджуваних відеороликів до порнографії. Особу зловмисника було встановлено. Наразі вирішується питання про притягнення чоловіка до відповідальності згідно з чинним Законодавством.

Із завершенням операції «Нічне місто» діяльність правоохоронців в цьому напрямку не припиниться, запевняють у прес-службі обласної міліції.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100