Заступник в. о. міського голови Черкас Павло Карась учора вручив посвідчення рятувальників шістьом особам просто на пляжі.


Як зазначає заступник начальника управління цивільної оборони Андрій Саленко, збільшення кількості рятувальників на постах пов’язано з тим, що таку послугу для безпеки відпочивальників замовляють власники приватних пляжів, зокрема «Рів'єра», «Бочка» та «Митниця». Адже за кошти міського бюджету рятувальні пости розташовані лише на комунальних пляжах, а приватники сплачують додатково кошти за надання послуги з обслуговування пляжів рятувальними постами комунальною установою «Черкаська міська аварійно-рятувальна служба».


Рятувальники обов’язково проходять спеціальне навчання та атестацію. Лише потім можуть приступити до виконання обов’язків. У місячну навчальну програму входять заняття із фізичної підготовки, із надання першої медичної допомоги, навчання правилам рятування людей на воді. Потім атестаційна комісія готує висновок та видає посвідчення на право виконувати обов’язок щодо надання допомоги населенню на пляжах міста, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100