реклама

реклама

Позачергова сесія Смілянської міської ради, яка відбулася 27 червня, прийняла рішення про демонтаж вцілілих фрагментів пам’ятника Леніну разом із постаментом на якому він знаходився.


Нагадаємо, що того ж дня у Смілянському міському парку було зруйновано пам’ятник Леніну. Офіційна версія, яку оприлюднила міська влада - пам’ятник звалився сам внаслідок його аварійної стану.

Однак офіційних висновків експертів щодо підтвердження достовірності версії про пошкодження внаслідок аварійного стану оприлюднено не було, Про це інформує «Смеляночка».

Майже одночасно, після прийняття рішення позачергової сесії міської ради про демонтаж пам’ятника Леніну, впродовж декількох годин, комунальні служби приступили до виконання рішення, та почали демонтувати пам’ятник.

Через деякий час до Сміли, у міський парк, прибув обласний очільник Комуністичної партії, діючий депутат Черкаської обласної ради Віктор Роєнко, котрий фізично перегородив шлях автотранспорту, який займався демонтуванням пам’ятника.

Між заступниками міського голови Юрієм Студансом, Петром Некозом, Михайлом Коваленко та директором міського парку Наталією Шпак з одного боку, та депутатом-комуністом обласної ради Віктором Роєнко з іншого боку виникла запекла суперечка.

Віктор Роєнко заявив, що сесія міської ради допустила ряд процедурних правопорушень, а саме прийняла рішення про демонтаж фрагментів пам’ятника не дочекавшись офіційних висновків експертів та відповіді правоохоронних органів відносно того, чи був факт скоєння злочину. Саме тому, як він пояснив, у нього виникла підозра, що злочин був спланований та скоєний саме міської владою, яка тепер таким чином хоче приховати докази своєї причетності. Також, за словами Віктора Роєнко, навіть якщо факту злочину не було, комуністи, наприклад, могли б виступити з ініціативою відновлення пам’ятника власним коштом.

Робітники декілька раз намагалися продовжить роботу, але головний комуніст області  перешкодив їм, попередив міських заступників, що за ці дії відповідати будуть саме вони, а комуністична партія має можливість і застосує усі важелі впливу для притягнення відповідальних, у разі якщо роботи по демонтажу не будуть припиненні.

Через деяких час, заступник міського голови Юрій Студанс віддав розпорядження про призупинення робіт.

Свою думку висловив і перший заступник міського голови Михайло Коваленко. Таку рішучу позицію влади по ліквідації фрагментів скульптури, він аргументував необхідністю усунення небезпеки, яку становлять залишки пам’ятника для відпочиваючих у парку.

Віктор Роєнко разом із деякими комуністами залишив місце події останній, коли робітники разом із представниками влади розійшлися.

Дивіться також ВІДЕО.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100