В. о. міського голови Віктор Білоусов звинувачує підприємств «ДОК» у пожежі, що виникнула минулого тижня на сміттєзвалищі по вулиці Пацаєва. Про це він заявив на вчорашній прес-конференції.

– Ми знаємо причину загорання на звалищі. Там іде зараз перевірка. На жаль, керівництво «ДОКу» сьогодні порушує всі можливі та неможливі нормативи, не готує технологічно відходи від виробництва. Разом зі смолою цей пил – вже шкідливі викиди. Я думаю, така «практика» буде припинена, – прокоментував пожежу на сміттєзвалищі Віктор Білоусов.

За його словами, раніше «ДОК» готував відходи, зокрема, зволожував їх. Однак віднедавна на підприємстві дотримуватися процедури перестали.

Як стверджує прес-служба мерії, на сьогоднішній день пожежу майже ліквідовано.

Фото з сайту Антенна

Фото з сайту Антенна


«До цього там періодично займалась тирса, яку складував черкаський «ДОК». Від неприємного запаху та смогу потерпали мешканці району «Д» та «Хімселища», – запевняють у мерії.

«За даними КП «Екологія», «ДОК» вивозив на звалище відходи виробництва без належних дозвільних документів. Небезпека виникнення пожеж полягає в тому, що крім неприємного запаху, основним забруднювачем навколишнього середовища є пил, що утворюється при шліфуванні деревообробної плити та складається з пилу деревини та карбамідоформальдегідної смоли, що є шкідливою», – йдеться у повідомленні прес-служби міськвиконкому.

Фото з сайту Антенна

Фото з сайту Антенна


«Ситуація, що виникла сьогодні із загоранням відходів, – результат тривалого порушення технологічного процесу, відсутність зволоження субстрату та примусової аерації. Органічні відходи замість запланованої діяльності – компостування – захоронили на досить значну глибину без дотримання умов цього процесу, температура всередині субстрату значно підвищилась внаслідок діяльності мікроорганізмів, що і призвело до загорання відходів. Наразі проводиться перевірка стану сміттєзвалища по вулиці Пацаєва», – переконують у мерії.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100