В Україні кількість банківських точок продажу за 5 місяців 2013 року скоротилась на 87 одиниць, інформує «ТСН».

Деякі дублюючі відділення закривалися в процесі злиття окремих банків, але загалом скорочення відділень зумовлене оптимізацією банками власної мережі для підвищення ефективності роботи.

Головною причиною скорочення банківських відділень експерти називають розвиток дистанційних технологій обслуговування, що дозволяють знизити витрати на їхнє утримання.

Зокрема, основне скорочення відділень спостерігалося переважно в областях, де кількість банківських підрозділів у розрахунку на 10 тис. населення перевищує середні показники по країні.

Найбільшу кількість відділень закрили в Чернігівській, Полтавській і Черкаській областях (скорочення 29, 22 та 21 точок продажу відповідно).

Крім того, в Дніпропетровській області банківська мережа зменшилася на 18 відділень, а в Київській – на 16. Однак незважаючи на скорочення, кількість підрозділів в цих регіонах залишилася на рівні, вищому за середній по Україні.

Водночас в Криму активно відкривалися відділення банків, які мають недостатньо розгалужену мережу.

На думку експертів НАБУ, розвиток сервісів дистанційного обслуговування є позитивною тенденцією, яка в подальшому сприятиме збільшенню обсягів карткових розрахунків і підвищить рівень прозорості економіки України.

Нагадаємо, за минулий рік по всій Україні закрилися майже півтисячі банківських відділень, а їхні працівники були скорочені.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100