Начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань повідомляє, що циклон над акваторією Азовського моря втрачає свої сили, поступаючись місцем Азорському антициклону. Відтак погода стабілізується, лише сьогодні вночі можливий невеликий короткочасний дощ.


Надалі дощі припиняться, температурний фон підвищиться на 5-6°. У вихідні дні спека посилиться, денні температури повітря очікуються 30-33°.

Синоптики зазначають, що на Черкащині внаслідок впливу теплого атмосферного фронту циклону, що розташувався над акваторією Азовського моря, в східній частині області дощі тривали від 6 до 18 годин загальною кількістю 15-32 мм, що становить 43-93% декадної норми. На заході області дощу випало менше 3-5 мм – 10-15% декадної норми. Дощі ж стримували проведення жнив.

Щодо агрометеорологічної ситуації, то внаслідок випадіння дощів і зниження температурного фону до кліматичної норми умови для вегетації теплолюбних сільськогосподарських культур значно покращилися.

У Черкаському обласному центрі з гідрометеорології зазначають, що в поточному році розвиток усіх сільськогосподарських культур випереджає середні багаторічні строки на 1,5-2,5 тижні. Так, у Золотоноші, Смілі та Чигирині зерно озимої пшениці досягло повної стиглості в середині 3-ої декади червня. Це є найбільш раннім терміном за період спостережень з 1986 по 2005 рр.

Суттєвих змін у водному режимі річок не спостерігається. На Кременчуцькому водосховищі гідрологічна ситуація залишається стабільною. При цьому з 17 червня на 8 годину ранку температура води в р. Дніпро склала +25 і вище, що є достатньо високою для відпочинку на водних об’єктах.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100