Упродовж червня в установах Державної пенітенціарної служби України в Черкаській області відбувався конкурс на визначення кращого кухаря серед осіб, які позбавлені волі.

Цей конкурс мав на меті підвищення рівня фахової підготовки кухарського складу їдалень установ та покращення харчування засуджених та осіб, взятих під варту. Головою конкурсної комісії у кожній установі був начальник відділу ресурсного та інженерного забезпечення облуправління Олександр Дуденко.

Хоча випробування складалось з практичної та теоретичної частини, проте головним критерієм оцінки були смакові та естетичні якості приготованої страви.

У кожній установі змагались не менше, ніж три конкурсанти, демонструючи свою майстерність та вправність у приготуванні визначених страв. За умовами конкурсу, всі учасники були в рівних умовах і забезпечувались однаковим набором продуктів.

У Черкаській та Старобабанівській колоніях та Черкаському слідчому ізоляторі, де відбувають покарання чоловіки, конкурсними стравами були обрані салат зі свіжих овочів та курячі котлети з картопляним пюре. А от в Уманській виправній колонії засуджені жінки просто вразили конкурсну комісію різноманіттям страв та варіантами оздоблення, хоча теж мали абсолютно однакові інгредієнти.

Всі учасники конкурсу, які посіли призові місця, були нагороджені солодкими подарунками та цигарками, а переможці отримали заохочення у вигляді подяк із занесенням у особову справу та позачергові побачення з рідними, інформують у пенітенціарній службі області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100