Оперативники Міндоходів закрили сьоме з початку року підпільне виробництво алкогольного фальсифікату. Про це повідомив заступник начальника оперативного управління Головного управління  Міндоходів у Черкаській області Олександр Чалий.


За його словами, «цех» облаштував у власному домоволодінні 39-річний житель обласного центру. Міцні напої підприємливий черкащанин виготовляв, змішуючи спирт з водою, і для покращення смакових якостей додавав різні хімічні інгредієнти. Отриману суміш постачав під виглядом горілки співгромадянам та жителям сусідніх областей. Так, оперативники задокументували канал збуту значної партії фальсифікованої горілки, розфасованої в пластикові 5-літрові ємкості, яку «підпільник» перевозив власним авто на Київщину.

На підставі ухвали суду під час проведення обшуку гаража та автомобіля, які використовувались для протиправної діяльності, виявлено та вилучено як речовий доказ майже 2 тис. літрів незаконно виготовленої водно-спиртової суміші, ємності зі спиртом, устаткування для виготовлення «оковитої» та хімічні інгредієнти для покращення смакових якостей. Також вилучений автомобіль, на якому «готова продукція» прямувала до споживача.

Всього вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму понад 140 тисяч гривень.

Відповідно до Кримінального процесуального кодексу України матеріали перевірки внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Наразі триває досудове розслідування.

За словами заступника начальника оперативного управління Головного управління  Міндоходів у Черкаській області полковник податкової міліції Олександра Чалого, з початку року працівники обласного відомства вилучили з незаконного обігу 17175 л  спирту та 6520 л  алкогольного фальсифікату на понад мільйон гривень.  Ця рідина становила загрозу для здоров’я і життя людини. Припинено діяльність 7 нелегальних виробництв алкогольної продукції, зазначають у прес-службі Головного управління Міндоходів області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100