Головне управління Міндоходів у Черкаській області нагадує, що термін звітування для осіб, які мають право на податкову знижку, – до кінця поточного року.

Зокрема, право на податкову знижку за звітний рік мають платники податку, які сплатили торік кошти на користь вищого медичного закладу освіти для компенсації вартості навчання в інтернатурі.

Так, типи навчальних закладів, визначені Законом України від 17 січня 2002 року №2984 «Про вищу освіту». Відповідно до ст. 53 цього ж Закону особами, які навчаються у вищих навчальних закладах є, зокрема, інтерни, які мають повну вищу освіту і освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста медичного або фармацевтичного спрямування, навчаються з метою отримання кваліфікації лікаря або провізора певної спеціальності відповідно до переліку лікарських або провізорських посад.

Згідно із наказом Міністерства охорони здоров'я України від 19.09.1996 №291 спеціалізація (інтернатура) є обов'язковою формою післядипломної підготовки випускників всіх факультетів медичних і фармацевтичних вищих закладів освіти III-IV рівнів акредитації, медичних факультетів університетів незалежно від підпорядкування та форм власності, після закінчення якої їм присвоюється кваліфікація лікаря (провізора) – спеціаліста певного фаху. Таким чином інтернатура (спеціалізація) є невід'ємною ланкою безперервного процесу підготовки у вищому медичному і фармацевтичному закладах освіти фахівців за напрямом професійного спрямування.

Отже, у прес-службі Головного управління Міндоходів області радять інтернам не втрачати кошти, а скласти декларації з відображенням понесених на оплату навчання в інтернатурі витрат у розрахунку податкової знижки за звітний рік.

Норма з подання декларації для використання права на податкову знижку за наслідками 2012 року стосується зокрема осіб, котрі сплачували минулоріч за навчання закладам освіти, страхували себе або членів своєї сім’ї, сплачували внески у недержавні пенсійні фонди, перераховували кошти у вигляді пожертвувань неприбутковим організаціям, усиновлювали дітей, сплачували проценти за іпотечним житловим кредитом, понесли витрати у зв'язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові податку, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива.

Разом з тим у Міндоходів закликають черкащан, які повинні були подати річну декларацію про майновий стан і доходи за 2012 рік, але через різні обставини не зробили цього до 1 травня, поспішити задекларувати свої доходи і сплатити податок.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100