Мешканці черкаського будинку по вул. Яр. Галана, 9 серед ночі почали знаходити в своїх квартирах непроханих гостей – змій. Ні рятувальники, ні міліціонери, ні санстанція не можуть допомогти людям.

 

У квартиру до Юлії Безверхої змія потрапила через відчинену кватирку близько одинадцятої години вечора. У жінки є 6-річна донька, тож переляк в матері був неабиякий.

– Збиралися лягати спати. Вікно було трохи відчинене, адже на дворі спека. Ми відчули, що щось стукнулося об вікно і стало шарудіти на підвіконні. Чоловік відхилив занавіску і побачив там оранжево-чорну змію. Побіг на кухню за віником і совком, проте вона сховалася під диван. Я дуже боялася насамперед за дитину, тож донька мало не до третьої ночі просиділа в коридорі на стільці, поки ми з сусідами намагалися якось вирішити питання, – розповіла в коментарі «Прочерку» Юлія.

Як виявилося, це не перша родина, до якої завітали «нічні гості». Раніше змія серед ночі заповзала до ще однієї мешканки будинку. Тоді саме були вихідні і куди дзвонити за допомогою жінка просто не знала.

– Змію приходив і забрав наш сусід. З’ясували, що він їх розводить. Зверталися в міліцію, до дільничного. Зараз дільничний розбирається з цим питанням. Та нам казали, що в Україні немає служби, яка б знешкоджувала змій, – зазначають мешканці будинку, які сьогодні рятуються від змій москітними сітками на вікнах.

Журналісту «Прочерку» ні в обласному управління ДСНС, ні в МВС, ні в міській санстанції не змогли відповісти на питання: що ж робити людям в подібній ситуації. Кожна установа переадресовувала на іншу.

Власник змій Денис Катаєв у коментарі «Прочерку» повідомив, що змія, яка перелякала сусідів – маїсовий полоз – є зовсім безпечною.

– Ви зайдіть в торговельний центр «Любава» або інші зоомагазини. Там таких змій спокійно продають. Вони, як сказав мені директор нашого зоопарку, такі ж безпечні як хом’ячки. У мене було три змії. Одна втекла декілька тижнів тому і залізла до сусідки. Та її викинула з вікна. Я не знаю, як змія вижила надворі серед собак і їжаків, проте через деякий час потрапила до іншої сусідки. Зважаючи на суспільну думку, я вирішив не тривожити людей і продав двох змій. Зараз продам або віддам в зоопарк і цю, яка перелякала сусідів, – зазначив Денис.

Чоловік має також ящірок, скорпіонів і павуків. Каже, таке в нього хобі.

– З дитинства звик їх тримати. Вони ж не потребують особливого догляду, не забруднюють шерстю квартиру, не викликають алергії і догляд за ними порівняно дешевий, – наводить аргументи на користь змій Денис.

Як повідомив «Прочерку» дільничний Дмитро Котко, зі зміями йому довелося розбиратися вперше. Зараз матеріали справи вивчаються, проте чи будуть в черкащанина конфісковувати змій, невідомо...

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100