ВР ухвалила законопроект, який дозволить ЄБРР та іншим МФО емітувати свої облігації в Україні. Відповідні поправки до закону «Про цінні папери і фондовий ринок» (про емісію облігацій МФО) Верховна Рада ухвалила 4 липня 2013 року 240 голосами.

– Цей закон – результат компромісу між міжнародними організаціями і урядом та НБУ, – зазначив голова підкомітету профільного комітету Антон Яценко, який представляв документ.

За його словами, найреальніші плани з випуску таких облігацій має ЄБРР.

– Закон чітко передбачає, що гроші використовуватимуть у нацвалюті на території України на фінансування реального сектора економіки, – наголосив Антон Яценко.

На думку депутата, цей законопроект наблизить Україну до ЄС та безперечно сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату в Україні, зазначає його прес-служба.

Позитивним є і те, що законопроект виводить на українські фондові біржі нову категорію учасників – міжнародні фінансові організації та відповідно дозволяє запустити обіг нових надійних фінансових інструментів на вітчизняному фондовому ринку. Облігації цих організацій, що дозволить винайти додаткові інвестиційні ресурси.

Відповідно до закону, МФО можуть випускати процентні або дисконтні облігації в порядку, визначеному Нацкомісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), лише шляхом публічного розміщення на українських фондових біржах, які за результатами конкурсного відбору НКЦПФР внесла до затвердженого переліку.

При цьому дозвіл на таку емісію облігацій дає Мінфін за погодженням з Нацбанком.

Закон у разі його підписання президентом набуде чинності через 60 днів після ухвалення.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100