Президент України Віктор Янукович взяв під особистий контроль розслідування резонансної справи про зґвалтування в смт Врадіївка Миколаївської області та доручив провести в регіонах відомчі наради і прискіпливо розібратися з усіма випадками правопорушень не тільки з боку міліції, а й чиновників.

Про це Президент заявив під час виступу на церемонії складення присяги суддями, вперше призначеними на посаду професійного судді, повідомляє офіційний портал глави держави.

Зокрема, Президент вимагає від правоохоронних органів принципових кадрових рішень щодо справи на Миколаївщині. Особливу увагу Віктор Янукович звернув саме на недопустимості випадків, коли замість того, щоб стояти на варті закону і захищати громадян, окремі працівники правоохоронних органів стають «злочинцями в погонах».

- Якщо якійсь чиновник чи міліціонер вважає, що може робити що завгодно і усе зійде йому з рук, то я хочу, щоб він почув мене… Я цього ніколи нікому не дозволю! В Україні панує закон! Ми розберемося в цьому випадку. Слідство має відбуватися прозоро. Громадян потрібно системно інформувати про його хід. Люди мають знати правду, - сказав Віктор Янукович.

Глава держави наголосив, що заради недопущення подібних випадків, необхідно зробити три кроки. А саме: забезпечити притягнення до відповідальності винних у випадку в Миколаєві та розібрати всі подібні інциденти, на які є нарікання людей, в тому числі і в інших регіонах країни, і дати кожному з них справедливу правову оцінку.

Друге -  керівники СБУ, ГПУ і МВС, за дорученням Президента, мають найближчим часом провести колегії з виявлення фактів і запобігання правопорушень, та ухвалити принципові рішення яким чином «очистити правоохоронні органи від тих людей, які не достойні високого звання правоохоронця».

Третій крок, запропонований Президентом – спрощення доступу громадян до механізмів захисту своїх прав.

- Давайте перевіримо, як у нас працюють гарячі лінії в СБУ, прокуратурі, обласних адміністраціях. Як швидко реагують на звернення людей, яка реакція і чи є вона взагалі? Головне, чого від нас очікують люди - вони хочуть бути впевнені, що правоохоронці здатні їх захистити, а в суді - завжди можна відстояти правду. Лише так ми зможемо збудувати правову державу, в якій пануватиме закон і справедливість, - зазначив Віктор Янукович.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100