До оперативних працівників управління по боротьбі з економічною злочинністю надійшла інформація про те, що в адміністративних межах одного із сіл Городищенського району підприємливі громадяни виготовляють деревне вугілля з порушенням норм чинного законодавства.

Працівники УДСБЕЗ УМВС України в Черкаській області спільно з державною екологічною інспекцією протягом доби виявили й задокументували діяльність чотирьох підприємств, які займалися виготовленням вугільної продукції, не маючи жодних документів дозвільного характеру.

Під час огляду території підпільного виробництва, яка була розміщена в лісі на краю села та огороджена високим парканом, було виявлено десятки металевих печей, в яких постійно виготовлялося деревне вугілля, а також велику кількість вже готового вугілля, розфасованого в мішки.

Наявність такої кількості обладнання та готової продукції свідчило про шалені прибутки, які отримують зловмисники від своєї протиправної діяльності, зазначають у прес-службі обласної міліції. Жодних документів, які б підтверджували законність функціонування підприємств та права використання земельних ділянок їхні власники не надали.

Наразі за матеріалами управління по боротьбі з економічною злочинністю Управління МВС України в Черкаській області, слідчим відділом Городищенського райвідділу міліції відкрито чотири кримінальних провадження за ознаками злочинів проти довкілля. У межах відкритих кримінальних проваджень додатково здійснюється перевірка фактів законності використання земельних ділянок та сплати податків до бюджету.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100