Заступник голови-керівник апарату ОДА Едуард Івакін запевняє, що поки немає рішення суду стосовно ДТП, з якою пов'язують колишнього директора департаменту з суспільно-політичних питань та регіональної політики Вадима Березу, обласна державна адміністрація не має законних підстав для звільнення посадовця з органів державної влади.

«Розпорядженням обласної державної адміністрації Вадима Олексійовича Березу звільнено з посади директора департаменту з суспільно-політичних питань та регіональної політики обласної державної адміністрації», – цитує прес-служба слова заступника голови ОДА. – «Наразі триває слідство і подальша доля посадовця залежатиме від вироку суду, що визначить ступінь його відповідальності. На час ведення слідства було ухвалене рішення перевести Вадима Березу на посаду головного спеціаліста департаменту освіти і науки ОДА. Вадим Олексійович має досвід роботи і стаж державної служби, науковий ступінь кандидата педагогічних наук. Тож, за фаховими критеріями немає заперечень щодо його призначення».

Крім того, за словами заступника голови ОДА, на відміну від посади директора департаменту, яку донедавна обіймав Вадим Береза, посада головного спеціаліста не передбачає здійснення публічних та представницьких функцій.

«У статтях 12 і 30 Закону України «Про державну службу» визначено обмеження, пов'язані з прийняттям на державну службу та підстави припинення державної служби. Крім загальних підстав, передбачених Кодексом законів про працю України, державна служба припиняється у разі виявлення або виникнення обставин, що перешкоджають перебуванню державного службовця на державній службі», – посилається на законодавство Едуард Івакін. – «Зокрема, не можуть бути обраними або призначеними на посаду в державному органі та його апараті особи, які мають не зняту або не погашену судимість за вчинення злочину. Це означає, що якщо суд визнає Вадима Березу винним, його негайно буде звільнено з посади. А поки не має вироку суду та не визначено ступінь вини, називати людину винною немає законних підстав і є неетичним».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100