У Пальмірській дільничній лікарні закрили стаціонарне відділення. Стурбованість щодо цього на вчорашніх громадських слуханнях висловив представник громади, голова місцевої спілки афганців Валентин Карий.

За його словами, стаціонарне відділення було розраховане на 50 місць. Зараз же в лікарні залишили лише денний стаціонар на 10 місць.

– Поки працював Пальмірський цукровий завод і давав у районний бюджет кошти, можна було тримати лікарню, – зазначив Валентин Іванович. – До речі, лікарня у нас непогана, нещодавно переведена на автономне опалення. Одну біду ми зробили, хоча це не від нас залежало, перевели її із відомства сільської ради у районну.

За його словами, коли було ухвалене рішення про реорганізацію лікарні, до села приїжджали представники лікарні, проте до громади не дослухалися.

– Громада проголосувала проти закриття лікарні, але ж віз і нині там. Писали у всі інстанції: до Президента, Прем’єр-міністра, до обласної ради… – розповів Валентин Карий.

Проте від влади жителі села отримують лише відписки. Мовляв, стаціонарне відділення може бути лише на 10 тисяч осіб.

– У нас з окружними селами виходить 10 тисяч 346 осіб. Було зроблено як? Не всі села ввела, ті що дещо віддалені від нас, і отримали 7,5 тисяч осіб. Я приїхав з єдиним наказом громади – відстояти лікарню. Якщо можна, знову переведіть її під відомство сільської ради, щоб нею керувала місцева лікарня, – запропонував Валентин Іванович.

Він впевнений: утримати її можна за рахунок місцевих підприємців.

– Це ж можна вирішити на місцевому рівні, не рубати з плеча! Найпростіше – закрити лікарню. Але ж ви уявіть цих старців з ціпочками, що ж ви робите?.. – обурився Карий.

Після його виступу народна депутатка Ірина Геращенко запропонувала наступні громадські слухання влаштувати в Пальмірській лікарні.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100