До чергової частини Смілянського міськвідділу міліції по спецлінії «102» надійшло повідомлення про пограбування. В телефонній розмові з правоохоронцями жінка представилась 30-річною місцевою жителькою і розповіла, що в дворі однієї з багатоповерхівок розташованої в центральній частині міста, невідомий в масці відкрито заволодів її речами.

Прибувши на місце події, правоохоронці помітили натовп людей, серед яких знаходилась і потерпіла. Жінка розповіла, що в дворі багатоповерхівки на неї напав невідомий чоловік в масці, який вибіг із-за гаражів. Він силоміць вихватив з рук її сумку та почав тікати. Але втілити свої плани в життя зловмиснику не вдалося, крик жінки привернув увагу перехожих, які поспішили їй на допомогу. Небайдужі громадяни відібрали у зловмисника речі потерпілої але втримати нападника їм не вдалося. Зловмисник зник.

Ретельний огляд місця події приніс позитивний результат - на місці скоєння злочину експерти виявили мобільний телефон, який міг належати зловмиснику. Також свідки події детально описали нападника та одяг в якому він був. Розпочалися слідчо-оперативні заходи по встановленню особи зловмисника. Проводячи оперативно – розшукові заходи працівники міліції опитували жителів мікрорайону, проводили поквартирний обхід та перевіряти раніше судимих осіб, які притягувались до відповідальності за скоєння подібних злочинів.

Довго шукати нападника оперативникам не довелося. Наступного дня до міськвідділу міліції звернувся молодий чоловік, який повідомив, що на нього напали та відібрали мобільний телефон. Під час розмови зі слідчим чоловік почав плутатися в своїх показах, постійно змінюючи свічення. Та коли він розповів де саме втратив телефон і детально його описав - все стало на свої місця. Як з’ясувалося, телефон про який розповідав молодий чоловік повністю співпадав з описом того який правоохоронці виявили на місці пограбування. Прикмети чоловіка також збігалися з описом зловмисника. Зрозумівши, що ввести працівників в оману йому не вдасться і працівниками міліції все відомо чоловік повністю у всьому зізнався.

Чоловік розповів, що прагнув поїхати у літню відпустку на море, але грошей на подорож не вистачало, тому вирішив підзаробити пограбуванням. Із спортивної шапки зробив маску. Декілька днів підбирав місцевість для скоєння злочину. Знайшовши підходяще місце, сховався у засідці та почав чекати. Помітивши молоду жінку, яка проходила неподалік молодик підбіг до неї і силоміць вирвав з її рук сумку. З награбованим він кинувся навтьоки, але його зупинили небайдужі перехожі, які поспішили на допомогу потерпілій. Зрозумівши, що його план провалився чоловік викинув мвску та одяг до смітника, а сам вирішив написати заяву до міськвідділу міліції про пограбування. Та ввести правоохоронців в оману йому не вдалося.

Наразі речові докази по справі вилучено. Слідчим відділом Смілянського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками статті 186 Кримінального кодексу України (Грабіж). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до чотирьох років. Триває досудове слідство.

Про це інформує СЗГ УМВС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100