Черкаський триатлоніст Олексій Сюткін став другим на Чемпіонаті України з триатлону на спринтерську дистанцію, що минулих вихідних проходив у Дніпропетровську. А команда з Черкащини у загальному рейтингу чемпіонату посіла п’яте місце.

Під палючим сонцем спортсмени долали нелегку трасу: спершу пливли 750 метрів, наступні 20 кілометрів підкорювали на велосипеді і ще 5 кілометрів бігли. Саме такий кілометраж і складає спринтерську дистанцію, яку спортсмени проходили без передишок та зупинок, адже навіть лічені секунди зволікань могли зіграти проти них. Не випадково триатлоністів називають «залізними людьми», бо ж не кожному під силу витримати аж три види навантажень.

Фото з особистої сторінки Вконтакті Олексія Сюткіна

Фото з особистої сторінки Вконтакті Олексія Сюткіна


Черкащину у чоловічій категорії на спринтерську дистанцію представляв майстер спорту міжнародного класу з триатлону, чемпіон Європи з триатлону та неодноразовий призер і чемпіон України з триатлону Олексій Сюткін.

Вже з перших секунд змагань Олексію вдалося вирватися вперед – під час запливу він був четвертим, значно відірвавшись від інших супротивників. Так само щастило і на початку велосипедної дистанції – Олексій був серед фаворитів перегонів.

–  Разом з іншими трьома спортсменами нам вдалося вирватися вперед, випередивши всіх інших більше, ніж на хвилину, - пригадує Олексій.

Утім, рельєфна дніпропетровська траса таки добре виснажила нашого спортсмена - всі сили він віддав велосипедній дистанції, не припасши «козирів» для бігу. На фініш ОлексійСюткін прибіг другим, на кілька секунд відставши від житомирянина Єгора Мартиненка. У втраті першого місця Олексій грішить не лише на складність велосипедної траси, а й на спеку. Триатлоніст жартома додає, що його сильна сторона – біг, цього разу не допомогла дістатися фінішу швидше.

– Я налаштовувався виграти, але не пощастило, - нарікає Олексій. – Окрім того, варто визнати, що житомирські спортсмени мають кращу велосипедну підготовку.

До речі, друге місце схоже вже «переслідує» нашого спортсмена, адже рівно тиждень тому на Чемпіонаті України з акватлону у Черкасах, Олексій теж був другим. Сам Олексій нічого містичного в цьому не бачить.

Щодо загального командного місця, то черкащани у Дніпропетровську стали п’ятими. Головного тренера черкаської команди Костянтина Федорова таке місце не задовольняє, каже, що могли б виступити значно краще.

– Ми могли б показати кращий результат, але, на жаль, частина наших спортсменів травмовані, або ж відновлюються після травм, - пояснює тренер.

А вже через тиждень черкаські триатлоністи поїдуть до міста Комсомольськ  Полтавської області, де проходитиме Чемпіонат України з триатлону серед юнаків.

Довідково:

Триатлон – це олімпійський вид спорту, який включає у себе три складові: плавання, їзду на велосипеді та біг.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100