За минулий рік органами прокуратури Черкаської області було порушено 12 кримінальних справ відносно працівників ОВС, судами області засуджено 3 колишніх правоохоронці та відносно 7 працівників кримінальні справи закрито за нереабілітуючими мотивами. За порушення антикорупційного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 2 працівники міліції. Окрім того, з вини працівників ОВС області скоєно 8 дорожньо-транспортних пригод.

Про це йдеться у відповіді обласного управління МВС України на інформаційний запит інтернет-видання «Прочерк».

Питання дотримання дисципліни і законності, транспортної дисципліни щотижнево розглядаються на оперативних нарадах за участю керівництва УМВС, де виявляються причини та умови виникнення порушень, шляхи їх усунення, а також розробляються заходи, спрямовані на недопущення цих порушень у подальшому.

Окрім цього, до міськрайвідділів внутрішніх справ області здійснюються виїзди кураторів з числа працівників апарату Управління з метою вивчення стану оперативно-службової діяльності в підрозділах та надання організаційно-методичної допомоги. До відома усього особового складу доводиться інформація щодо надзвичайних подій, які мали місце по Україні та області з вимогою неухильного дотримання дисципліни і законності, проводяться постійні перевірки наявності особового складу для недопущення фактів безпідставної відсутності працівників міліції на роботі.

З метою недопущення вчинення надзвичайних подій, пов’язаних з особовим складом, керівниками міськрайвідділів проводиться посилена індивідуально-виховна та роз’яснювальна робота з підлеглими, при цьому особлива увага приділяється молодим працівникам, термін служби яких не перевищує 5-ти років.

Для попередження загострення конфліктних ситуацій здійснюється постійний моніторинг місцевих ЗМІ та Інтернет-видань щодо виявлення фактів масового невдоволення як діяльністю ОВС, так і органів місцевої влади, що могли б викликати широкий громадський резонанс.

2 липня була проведена відеоселекторна нарада Управління за участю керівництва МВС України, на якій обговорювались події, що відбулись у Миколаївській області.

У відповідності до наказу керівництва УМВС кураторами міськрайвідділів здійснено виїзди до закріплених підрозділів для вивчення причин, що можуть спричинити протестні настрої населення регіону, призвести до порушень громадського порядку, доведення вимог МВС та УМВС щодо дотримання законності, особистої, службової і транспортної дисципліни, та вивчення матеріалів розгляду скарг громадян.

Під час виїзду до районних підрозділів проведено оперативні наради за участю всього підпорядкованого особового складу міськрайвідділів, на яких до кожного працівника міліції доведено інформацію про надзвичайну подію за участю правоохоронців, яка сталася у Миколаївській області, наголошено на необхідності суворого дотримання законності, а також на недопустимості порушень особистої, службової і транспортної дисципліни.

Керівництво міськрайвідділів попереджено про недопущення фактів неінформування Управління про всі правопорушення і надзвичайні події, які можуть викликати широкий громадський резонанс, або ж фактів викривлення інформації, що надсилається до чергової частини Управління.

Також були проведені зустрічі з керівництвом місцевих органів влади, з представниками громадських правозахисних організацій, місцевих осередків політичних партій та ЗМІ для встановлення належної взаємодії з ОВС та запобігання можливого загострення конфліктних ситуацій на території обслуговування.

Нагадаємо, що видання «Прочерк» зверталося до обласної прокуратури та обласного управління МВС України в Черкаській області з проханням повідомити, чи проводилися профілактичні заходи в черкаських правоохоронних установах у зв’язку з подіями у Врадіївці, де місцева громада повстала на захист 29-річної Ірини Крашкової, у зґвалтуванні та побитті якої підозрюються двоє правоохоронців. Розлючені жителі звинувачують фігурантів справи в інших злочинах і кажуть, що давно втомилися від їхнього свавілля.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100