Сьогодні позафракційний депутат Черкаської міської ради Олексій Арсенюк відправив ряд депутатських запитів з метою дізнатися, хто і яким чином вигравав тендери на проведення різноманітних робіт з благоустрою міста. Про це інформує черкаський прес-клуб реформ.


– Я хочу з’ясувати для себе – наскільки справедливо підряди на виконання робіт із прибирання та асфальтування міста виконували підприємства з інших регіонів – при наявності відповідних комунальних підприємств у Черкасах? Чому їх залишали без роботи і свідомо доводили до банкрутства?.. Зате по керівництву ряду черкаських підприємств, що все ж отримували преференції, можна чітко відтворити «родове дерево» колишнього міського керівництва, – зазначає депутат.

За його словами, ряду підприємств надавались невиправдані переваги.

– Є підприємства, що досі не заплатили до бюджету мільйони гривень за викуп землі кілька років тому. Йдеться передовсім про  «Темп» та ДОК. Скажімо, «Темп» викупив землю під підприємством у 2007 році – і щороку отримував відтермінування виплати суми близько 7 млн.грн., досі залишаючись винним бюджету 1,5 млн. грн. – каже Олексій Арсенюк. – А ми сьогодні ламаємо голови над тим, як вишукати у бюджеті копійки на зарплати бюджетникам!.. І над тим, як підготувати місто до зими – бо у наших комунальних підприємств немає відповідної техніки, і вже сьогодні треба шукати можливість придбати хоча б пару снігоприбиральних машин: минула зима показала, перед якими проблемами місто може опинитись сам-на-сам майбутньої зими, до якої лишилось не так вже й довго...

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100