Фахівці Держфінінспекції в Черкаській області за 5 місяців поточного року провели  21 ревізію сільських та селищних бюджетів. В ході виконання контрольних заходів встановлено фінансових порушень на загальну суму 3,7 млн грн, в т.ч. операцій  що призвели до недоотримання фінансових ресурсів, на суму 2,9 млн грн,  операцій,  що призвели до втрат, на суму  майже 272,5 тис. грн, інших порушень фінансової дисципліни на суму 442, 8 тис. грн.

Найбільш суттєвими фінансовими порушеннями є використання земельних ділянок на безоплатній основі, нарахування орендної плати у занижених розмірах, зайва виплата бюджетних коштів внаслідок завищення вартості виконаних ремонтних робіт, тощо.

Зокрема, ревізією фінансово-господарської діяльності Кононівської сільської ради встановлено, що  посадові особи сільської ради надавали в оренду земельні ділянки за заниженими ставками, та не контролювали своєчасності надходження орендної плати, через що, місцевий бюджет недоотримав 337 тис. грн.

Крім того, не надійшло доходів на суму  376, 3 тис. грн і до Бубнівсько-Слобідського сільського бюджету, через те, що сільська рада надавала в оренду земельні ділянки без укладення договорів оренди, з порушенням чинного законодавства.

За результатами проведених ревізій в 18 випадках поінформовано органи прокуратури, по 7 контрольних заходах матеріали передано до правоохоронних органів, за наслідками яких розпочато 8 досудових розслідувань та застосовано 22 фінансові санкції.

За недотримання законодавства з фінансових питань 37 посадових осіб сільських рад притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про це інформує прес-служба Держфінінспекції в Черкаській області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100